СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ"
гр. Айтос
Архив учебна година 2017/2018

Архив учебна година 2017/2018

 

 2017  -  2018 учебна година


 

 

 


 


 

За осма поредна година СУ "Никола Й. Вапцаров" организира

Квалификационен форум за иновации и добри педагогически практики.

За регистрация ТУК  
 


 

 


Денят на числото 

 

Отбелязването на Световният ден на числото Пи (март.14 по аналогия с 3,14) се състоя в часовете по Математика в шестите класове на СУ „Никола Й. Вапцаров“. В часовете бяха организирани и проведени следните дейности:


1) Състезание кой може да изброи най-много цифри след запетайката на числото Пи по памет.

2) Представяне на стихотворение или есе на тема Пи. 

3) Викторина с въпроси относно история и забележителни факти за числото Пи. 

4) Конкурс „Най-сладко Пи“, където учениците представиха предварително приготвени сладки изкушения с формата на Пи. 

5) Представяне на изработени модели на числото Пи, под надслов „Голямо Пи“, които бяха изложени в коридора на третия етаж на СУ „Никола Й. Вапцаров“.

Отбелязването на този така интересен за математиката ден се случва за втора година, което е предпоставка да се превърне в традиция за училището.

Жасмина Проданова   

 

    


 Честит празник, ВАПЦАРОВЦИ!


 

        

   

           

           

       


      Декември е последният в скута на годината, ухаещ на борови иглички, на запалени свещи, на топла пита с пара, на ошаф, ухаещ на дом. Време е за равносметка, за топлина, време е да подготвим душите за Празника, време е за приказка за света, който очаква своя цар да се роди отново... Време е за елха, украсена с Вяра, Любов и Надежда!! ... Коледният дух обединява и сплотява .... и прави хората бели и по-добри!

 http://www.vaptsarov.org/freeUploadDir/file/17-18/52_n.jpg


Европейски ден на спорта в училище

 

 ВАПЦАРОВЦИ СПОРТУВАТ И СЕ ЗАБАВЛЯВАТ

 

     На 29.09.2017 година СУ „Никола Вапцаров“ гр. Айтос  се включи  в   „Европейски ден на спорта в училище“, организиран от сдружение  „BG Бъди активен“.    Главната цел на това събитие е да насърчава физическата активност  на международно ниво, да включва колкото се може повече училища, организации и ученици и младежи, да им дари радост и забавление чрез физическа активност и да се насърчи здравословният начин на живот.

      В този спортен празник се включиха ученици, учители и родители и бе изпълнен с много игри, танци и веселие. Мероприятието бе открито от директора на училището г-н Димо Парушев, който запозна присъстващите с историята и целта натова мероприятие.

     Последва латиноамериканска музика, съчетана с танци, аеробика и фитнес , накратко зумба под ръководството на Мая Христова и Ивелина Костадинова. Професионализмът, всеотдайността и лъчезарността на тези момичета донесе на участниците в този студен и мрачен ден топлина, усмивки и забавление, за което им благодарим от сърце. След това се чуха и ритмите на българска народна музика. Последва китка от народни хора. Емоциите и гордостта на всички участници растяха с всяка една минута.

   Спортният празник приключи с двете срещи по волейбол между отборите на учителите и техните възпитаници. И двете срещи завършиха с 2:0 за юношите, което говори за добре свършената работа на техните  учители.

   След регистрацията за участие в Европейския ден на спорта, в СУ „Никола Вапцаров“ пристигнаха банери, рекламни фланелки, значки и гривни, с които бяха наградени най-активните класове и атрактивни ученици.

      За всички присъстващи това бе един незабравим, пълен с емоции и усмивки ден. Благодарим на всички ученици, учители и родители, които се включиха в организацията, за да стане този ден неповторим.

    Благодарим на училищното настоятелство за закупената нова уредба, благодарение на която Вапцаровци успяха да празнуват, спортуват и се забавляват.

  

 

 

"НАША  ГОРДОСТ"

        Избраната за спортист на годината в Айтос за 2016 Селин Али от стрелкови клуб АЕТОС на 30.09.2017г. спечели първо място на ГранПри "Милан шотра"-Белград, Сърбия, оставяйки зад себе си изявени състезатели от световна класа като световната номер 1 за 2016г. италианка Изабела Кристиани.

С Пожелание за  покоряване и на следващите върхове.

 

 

 

НИЕ РАСТЕМ В УЧИЛИЩЕТО, УЧИЛИЩЕТО РАСТЕ ЧРЕЗ НАС!
АДМИНИСТРАТИВНИ
БЮДЖЕТ
Архив БЮДЖЕТ
УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК
ФОРУМ САЙТ
© 2019 СУ Никола Й. Вапцаров - гр. Айтос, Уеб дизайн Informano